Motivationsbyrån goes Japan

I och med min egen volleybollbakgrund hade jag länge haft ”span” på Anders Kristiansson som sensationellt tog Sverige till EM-final i volleyboll 1989. Efter det har hans karriär kantats av framgångar i världens bästa volleyboll-ligor och han har en fantastisk förmåga att utveckla individerna och göra lagen till riktiga vinstmaskiner. När han sen drog till japan för drygt tre år sedan blev det än mer intressant, det var dags för mig att boka biljett. Men det skulle dröja dryga tvår år innan det var dags.

”Jag är en säljare av idéer. Om jag inte kan få med mina spelare på mitt koncept och att de har ett förtroende för mig så kommer vi aldrig att lyckas”

Ett involverande ledarskap möter en strikt hierarki
I november förra året bar det av. Ett framgångsrikt involverande ledarskap möter den strikta hierarkin i Japan. Mer intressant än så blir det inte om man är galen i ledarskap, motivation och prestation. Speciellt inte efter att Anders på kort tid tog laget från att vara ett bottenlag till att vinna japanska ligan. Med i stort sett samma spelarmaterial. En prestation utan dess like.

”Alla spelarna måste känna sig viktiga och behandlas lika även om jag måste bemöta dem olika beroende på kunskap, färdigheter och förutsättningar. Man måste förstå drivkrafter och hur folk reagerar för att utöva ett bra ledarskap”

Läs mer i Dagens Nyheters artikel ”En 67-årig svensk rebell är hetast i Japan”.

Oförglömliga citat radades upp
Jag var galet nyfiken på vad det var i hans ledarskap som gjorde att han skapade sådana prestationer. Med mer kunskap kring ledarskap i sikte och suget efter grym japansk mat bar det av. Efter en helg i Tokyo med magisk mat, upplevelser och framför allt lite volleybollspel bar det av mot staden Inazawa, hemort för laget Toyoda Goshei.

”Matcherna är egentligen inte så intressanta, för matchen vinns inte under matchen, den vinns innan”

Givetvis var första dagen med Anders magisk och oförglömliga citat rullades upp på löpande band. Dagen kantades av massor av kaffe och diskussioner, dagarna efteråt spenderades av ytterligare diskussioner, cykelturer, restaurangbesök men framför allt av träningar och åter träningar.

Gjort uppföljning och återkoppling till en konstart
Jag hann med två intervjuer med Anders där han pratar om sin syn på ledarskap, sina spelare, sin strategi, vikten av uppföljning, den viktiga återkopplingen och framför allt hans övertygelse om att spelarna måste vilja vara med på hans spelidé och därför måste de involveras. Om vi i Sverige är dåliga på att sätta mål som följs upp kontinuerligt så är det något Anders utvecklat till en konstart. Fullt fokus på de aktiviteter som ska bidra till ett resultat i slutändan, inte resultatet i sig. Och uppföljning och återkoppling då? Jo, hela jäkla tiden.

”Japaner är glada för att säga ja (Hai på japanska). Jag lärde dem tidigt…”Don´t say Hai, say why”. För att ”varför” är så jäkla viktigt, att alla förstår och håller med om varför man ska göra på ett visst sätt”

Fångades på film
Här kommer de tre ”korta” filmerna där framför allt Anders får prata om sitt ledarskap och synen på prestation och utveckling. Jag är djupt imponerad och tacksam över att jag fick chansen att få ta del av den stora kunskap och de idéer Anders besitter. Jag är fullkomligt övertygad om att arbetslivet har så galet mycket att lära av duktiga ledare inom idrotten, en arena där motivation och prestation är helt avgörande.

Och ja, en petitess kan tyckas, men Anders tyckte att han var lika lång som jag. Men jag vet inte riktigt om jag kan hålla med, se filmerna och döm själv…

1. I den inledande filmen pratar jag om syftet med själva resan. Vad det är jag vill ha ut av den. Det är fem minuter som kan vara bra att ha för att få en bättre koll på innehållet i intervjuerna.

2. I första intervjun är det mycket fokus på ledarskap, vad det är som skapar resultat och vad man bör fokusera på för att skapa motiverade spelare som vill, inte måste.

3. I andra intervjun pratar vi mycket om vikten förtroende, att få spelarna att känna sig viktiga, synliga och vikten av ett tydligt varför.

Tack för att du tog dig tid, hoppas det kan vara till nytta!

/Johan 🙂